Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
13.1 °C 67%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λονδίνο εναντίον Αμπράμοβιτς!
Ημερομηνία: Σήμερα 12/11/2025, 18:48 - Εμφανίσεις: 23



Η υπόθεση της πώλησης της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξελίσσεται σε ένα πολυεπίπεδο νομικό και πολιτικό θρίλερ που απειλεί να παγώσει για χρόνια τα 2,5 δισ.

λίρες που προορίζονταν για την Ουκρανία.

Παρά τη θεαματική μεταβίβαση του συλλόγου το 2022 στον Αμερικανό επιχειρηματία Τοντ Μπέολι, η τύχη των χρημάτων παραμένει αβέβαιη, καθώς ο πρώην ιδιοκτήτης και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα για το ποιος δικαιούται να τα διαχειριστεί.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι το καθαρό ποσό της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστική βοήθεια προς τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, ως συμβολική αποκατάσταση απέναντι στις ρωσικές θηριωδίες.

Όμως, οι οικονομικές εκκρεμότητες του ίδιου του Αμπράμοβιτς απειλούν να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη Fordstam Limited, την εταιρεία μέσω της οποίας ο Ρώσος ολιγάρχης κατείχε τον σύλλογο από το 2003, η ομάδα χρωστά 1,55 δισ.

λίρες στην εταιρεία Camberley International, με έδρα το Τζέρσεϊ, εταιρεία που ανήκει στον ίδιο τον Αμπράμοβιτς.

Η συγκεκριμένη οφειλή, που θεωρητικά προέρχεται από «άνευ τόκων δάνεια» που παρείχε ο Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι επί δύο δεκαετίες, περιλαμβάνει πλέον και τους τόκους, όπως απαιτεί ο νόμος.

Αν η Fordstam υποχρεωθεί να εξωφλήσει το ποσό, τότε μόνο περίπου 900 εκατομμύρια λίρες θα απομείνουν καθαρά, ενώ κάποιες εκτιμήσεις κατεβάζουν το ποσό ακόμα και στις 800 εκατομμύρια λίρες — λιγότερο από το ένα τρίτο του συνολικού ποσού που προοριζόταν για ανθρωπιστική δράση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η πώληση του συλλόγου ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2022 έναντι 4,25 δισ.

λιρών.

Από αυτά, 1,75 δισ.

δεσμεύτηκαν για μελλοντικές επενδύσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στις υποδομές, ενώ τα 2,54 δισ.

αντιπροσώπευαν το καθαρό τίμημα της συναλλαγής.

Πάντως, το ποσό αυτό μειώθηκε περαιτέρω λόγω νομικών κρατήσεων: 150 εκατομμύρια λίρες παρακρατήθηκαν ως ενδεχόμενη ρήτρα για πιθανές...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
13.1 °C 67%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies